Spring naar content

home > Blogs > Verhaal > Van betontimmerman tot verkeersregelaar

Tweede spoor vanuit de bouw

Van betontimmerman tot verkeersregelaar

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Een mooie quote van Pippi Langkous, die mij doet denken aan Hendrio, een vriendelijke en warmhartige 2e spoor-kandidaat die ik het afgelopen jaar heb mogen begeleiden.

Een traan en een lach

Hendrio heeft, voordat hij uitviel in zijn werk als betontimmerman, 35 jaar gewerkt bij zijn werkgever. Hij vertelde dat hij altijd met veel plezier had gewerkt en met een glimlach opstond om naar zijn werk te gaan. Helaas kreeg hij lichamelijke klachten, waardoor het werk als betontimmerman zijn fysieke tol ging eisen. Hendrio was genoodzaakt om zijn werk neer te leggen. Dit deed hem veel verdriet. Gelukkig ging hij niet bij de pakken neerzitten en wist hij zijn tranen om te zetten in een lach waardoor hij met veel positiviteit het 2e spoortraject kon gaan starten. Want helemaal niet meer werken was absoluut geen optie! Hendrio wil namelijk graag zijn steentje bijdragen.

Persoonlijk profiel en beroepsprofiel

Al snel werd duidelijk dat Hendrio altijd een hardwerkende man is geweest. Alle activiteiten binnen het 2e spoortraject pakte hij met beide handen aan en niets was voor hem teveel. Hij was breed georiënteerd ten aanzien van nieuw werk en was bereid om alles te proberen. Hendrio houdt er namelijk van om onder de mensen te zijn en wil graag een functie vervullen waarbij hij kan werken in een leuk team.

Solliciteren en netwerken

Hendrio was ook heel leergierig. Het opstellen van een Curriculum Vitae, het schrijven van een motivatiebrief alsook het benaderen van werkgevers via de telefoon of email, alles wilde hij leren en pakte hij na uitleg van de re-integratiecoach zelfstandig op.

Netwerken is Hendrio niet vreemd. Hij komt in contact met een taxibedrijf en begint met de opleiding tot het behalen van een taxipas. Hij behaald zijn taxipas en heeft zelfs al een aantal dagen via een detachering gewerkt als taxichauffeur.

Kansen zien en pakken

Door de coronacrisis lukte het Hendrio niet meer om als taxichauffeur aan de slag te gaan. Dit weerhield hem niet om verder te solliciteren. Opnieuw maakte hij gebruik van zijn netwerk en startte  met de opleiding tot verkeersregelaar. Hij heeft de opleiding  inmiddels afgerond en is deze week gestart met zijn nieuwe baan als verkeersregelaar!

Hendrio, een man die al zijn kansen optimaal benut.

Van betontimmerman tot taxichauffeur en van taxichauffeur tot verkeersregelaar. Met zijn kwaliteiten zijn er, ondanks dat hij 54 jaar ‘oud’ is, kansen genoeg op de arbeidsmarkt. Je bent namelijk nooit te oud om te leren.

Eén ding is zeker: “Hendrio heeft het nog nooit gedaan, dus hij weet dat hij dat kan”!

Linda van Rooij- Specialist Werk & Gezondheid

27 oktober 2020

Deel dit blog