Outplacement voor uw werknemers

kleinergroter

Outplacement is het begeleiden van ontslagen of met ontslag bedreigde werknemers bij het vinden van nieuw werk.
Vaak is outplacement een onderdeel van een sociaal plan dat de werkgever opstelt bij een reorganisatie. Maar ook bij een onoplosbaar arbeidsconflict of een vastgelopen carrière kan u kiezen voor outplacement bij Bureau VolZin.

Doel outplacement
Geen werkgever ontslaat zijn werknemers met plezier, maar soms kan het niet anders. U weet dat ontslag vaak gepaard gaat met verdriet, boosheid en zorgen over de toekomst en toch wilt u dat werknemers zonder wrok de organisatie verlaten. Niet alleen omdat ze als ambassadeur van uw organisatie belangrijk zijn maar ook omdat u zich verantwoordelijk voelt voor de toekomst van uw werknemers.
Met outplacement neemt u zorgvuldig afscheid van één of meer werknemers. De werknemer staat bij Bureau VolZin centraal en gezamenlijk bepalen we wat het doel is.

Hoe ziet outplacement er uit?
Het outplacementtraject kan, afhankelijk van de vraag van de cliënt de volgende fasen bevatten:
- Regie
de werknemer heeft de regie over de ontstane situatie en zijn loopbaan weer in handen.
- Assessment; persoonlijk profiel en beroepsprofiel
De werknemer heeft inzicht in interesses, mogelijkheden en mogelijke functies/organisaties.

- Arbeidsmarktbenadering
De werknemer maakt een aansprekend CV en LinkedIn profiel, leert netwerken, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren.

Gemiddeld heeft een cliënt één keer in de twee weken een gesprek met de coach. De coach en de cliënt bespreken de doelen en de acties die de coach en de cliënt doen om de doelen te realiseren.

Waarom Bureau VolZin?
- De cliënt staat bij ons centraal; het is tenslotte zijn toekomst.
- Ontslag is ingrijpend voor een werknemer. Wij nemen de tijd om hier bij stil te staan en zorgen dat de werknemer weer zijn kracht vindt.
- Door onze jarenlange ervaring hebben wij de beschikking over een groot netwerk en kunnen wij ook vacatures aanbieden die nog niet op de markt zijn.

Vragen, interesse of wilt u zich aanmelden?
Bel 088 266 99 00, mail of vul het contactformulier in. We geven u graag meer informatie in een kosteloos oriënterend gesprek.

Locaties Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Overijssel

<terug naar vorige pagina

werkgevers
werknemers
UWV
UWV
diensten
kwaliteit
contact
over_VolZin