Re-integratie voor u als werknemer

kleinergroter

Langdurig niet kunnen werken door ziekte? Schakelt uw werkgever een re-integratiebureau in om u te begeleiden bij terugkeer naar werk? Bureau VolZin begeleidt u op professionele wijze naar werk. Binnen of buiten de huidige werkgever, met een traject wat gericht is op uw persoonlijke behoefte.

Re-integratie spoor 1 en spoor 2?
Uw werkgever krijgt bij langdurige ziekte te maken met de wet verbeterde poortwachter. Deze wet bepaalt wat de werkgever moet doen om u weer aan het werk te krijgen. In eerste instantie kijkt de werkgever samen met u naar uw eigen functie of een andere functie binnen het bedrijf (spoor 1). Wanneer dat niet lukt kijkt de werkgever met u of een functie buiten het bedrijf is te realiseren. Uw werkgever kan hiervoor een gespecialiseerd bedrijf zoals Bureau VolZin inhuren.

Wat doet Bureau VolZin bij re-integratie trajecten?
Wij hebben een praktische aanpak en bepalen samen met u hoe het traject moet verlopen. Bureau VolZin weet dat een re-integratietraject veel van u vraagt, onzekerheid over de toekomst, een andere werkomgeving en mogelijk heeft u te maken met fysieke, psychische of emotionele beperkingen.

Bij terugkeer naar een functie binnen het huidige bedrijf zorgen we dat eventuele belemmeringen verdwijnen en dat u werk krijgt dat binnen uw mogelijkheden ligt.
Bij re-integratie naar een functie buiten het bedrijf kijken we naar uw mogelijkheden en bereiden we u voor op een nieuwe functie.

Het re-integratietraject kan, afhankelijk van uw vraag de volgende fasen bevatten:
- Acceptatie en regie
U komt los van uw werkgever, accepteert de ontstane situatie en neemt de regie over loopbaan weer in handen.
- Assessment; persoonlijk profiel en beroepsprofiel
U heeft inzicht in interesses, mogelijkheden en mogelijke functies/organisaties.
- Arbeidsmarkt benadering
U maakt een aansprekend CV en LinkedIn profiel, leert netwerken, sollicitatiebrieven schrijven, sollicitatiegesprekken voeren.

Gemiddeld heeft u één keer in de twee weken een gesprek met de coach. Hierin worden de doelen besproken en de acties die u heeft gedaan om de doelen te realiseren. Mede door de persoonlijke aanpak is het tevredenheidspercentage van spoor 1 en spoor 2 trajecten hoog.

Waarom Bureau VolZin?
- Bureau VolZin heeft veel ervaring met re-integratietrajecten en weet waar de cliënt behoefte aan heeft
- De aanpak van Bureau VolZin is realistisch en kent geen onhaalbare doelen.
- Iedere cliënt vraagt een eigen aanpak. Bureau VolZin levert maatwerk voor iedere cliënt.

Vragen, interesse of wilt u zich aanmelden?
Bel 088 266 99 00, mail of vul het contactformulier in. We geven u graag meer informatie in een kosteloos oriënterend gesprek.

Locaties Noord-Holland, Zuid-Holland, Brabant, Overijssel

<terug naar vorige pagina

werkgevers
werknemers
UWV
UWV
diensten
kwaliteit
contact
over_VolZin