Spring naar content

home > Duurzame Inzetbaarheid > Vitaliteit op de werkvloer

Het vitaliteitsprogramma van Bureau VolZin

Vitaliteit op de werkvloer

Iedereen gezond en fit op de werkvloer. Dat is de ideale situatie voor werkgever én werknemer. Een werknemer voelt zich productiever, heeft meer plezier in zijn werk en heeft na het werk nog energie over om leuke dingen te ondernemen. Daarnaast zijn fitte werknemers minder vaak ziek en gebeuren er minder ongevallen op de werkvloer. Voor wie de sportschool nog een brug te ver is biedt Bureau VolZin een op maat gemaakt vitaliteitsprogramma.

Aan de slag met een personal trainer

U vindt het misschien spannend om naar de sportschool te gaan, bijvoorbeeld door lichamelijke belemmeringen. Of het ontbreekt u aan tijd of motivatie. Een aantal van de Specialisten Werk & Gezondheid van Bureau VolZin zijn ook personal trainer. Ze gaan met u aan de slag zodat u zich zowel thuis als op het werk vitaal blijft of gaat voelen.

Allereerst bespreekt de personal trainer uw gezondheid, leefstijl en onderzoekt hij of zij uw conditie. Daarna wordt een persoonlijk beweeg- en eventueel voedingsprogramma opgesteld. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar bijvoorbeeld de huisarts, een diëtist of fysiotherapeut.

Een persoonlijke trainer helpt om de motivatie te vinden en het bewegen in te passen in uw dagelijks leven en op het werk. U merkt gaandeweg dat het verkrijgen én volhouden van een gezonde leefstijl haalbaar én leuk is.

In beweging komen

Na de intake volgt een training van acht weken. De personal trainer gaat elke week met u aan de slag in de buitenlucht in uw directe woonomgeving. U gaat bijvoorbeeld wandelen, fitnessen of trainen in het park. Ook kunt u meer leren over gezonde voeding en leefstijl. Samen onderzoekt u een manier om ook op de andere dagen in beweging te blijven. Na acht weken wordt er een vervolgplan gemaakt, waarmee u zelfstandig verder kunt gaan. Toch nog een extra steuntje in de rug nodig? Dan maken we een vervolgprogramma waarbij wij u meer op afstand begeleiden.

Een gezonde levensstijl

Heel vaak gaan klachten samen met een ongezond leef- en voedingspatroon. Gezonde voeding is nodig om je lichaam optimaal te kunnen laten functioneren, om je lichaam gezond te houden, om je goed te voelen, en om genoeg energie te hebben om de hele dag actief te blijven. Daarom hoort bij het vitaliteitsprogramma ook voorlichting en advies over een gezond voedingspatroon en het belang van gezond leven.

Voor wie is dit individuele vitaliteitsprogramma?

Dit programma is voor alle werknemers die beter in hun vel willen zitten en meer energie willen hebben, maar voor wie de sportschool (nog) een brug te ver is. Wij bieden dit programma ook aan meerdere medewerkers van bedrijven. Hierbij kan individueel, maar ook in kleine groepjes gewerkt worden. Dit laatste heeft vaak een stimulerend effect voor de medewerkers onderling.