Skip to content

home > Loopbaancoaching > gratis loopbaan ontwikkeladvies

Loopbaan ontwikkeladvies voor iedereen

NL leert door

Werkt u in sector die als gevolg van de corona-crisis aan het inkrimpen is en dreigt u uw baan of opdrachtgevers kwijt te raken? Heeft deze periode van thuiswerken u aan het denken gezet over uw loopbaan? Heb je een tussenjaar en vraag je je af welke studie bij jou past? Dan is het gratis ontwikkeladvies wat voor u.

Een loopbaancoach van Bureau VolZin helpt u ontdekken wat u wilt, wat u kunt, waar uw kansen liggen en hoe u uw toekomstige loopbaan vormgeeft.

Gratis? Hoezo?

De overheid subsidieert dit loopbaan-ontwikkeladvies vanuit de “NL leert door”- regeling.

De arbeidsmarkt ziet er door de Corona-crisis ineens heel anders uit.

Bepaalde sectoren moeten noodgedwongen krimpen terwijl andere sectoren juist aan het groeien zijn. Ook de wijze waarop we werken is in een korte tijd veranderd. Om de gevolgen van de crisis te verzachten helpt deze regeling werkenden en niet-werkenden bij het (her)oriënteren op de actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Helaas werd op 2 september jl. bekend gemaakt dat de 22.000 kosteloze ontwikkeladviezen die het kabinet beschikbaar stelde voor 2020, binnen 1 maand allemaal zijn vergeven. In 2021 komt weer nieuw budget beschikbaar. Lees daarom toch alvast even verder.

Iedere loopbaan ontwikkelvraag is anders

De loopbaancoach verkent samen met u de persoonlijke loopbaanvraag. De ontwikkeladviestrajecten zijn daardoor altijd maatwerk.

Dat vragen heel verschillend zijn, ziet u aan onderstaande voorbeelden:

In mijn huidige branche staat alles voorlopig stil. Ik vraag mij af waar ik nog meer goed in ben en waar mijn kansen liggen?

Door dat we meer zijn gaan thuiswerken vind ik mijn werk niet meer leuk. Hoe kan ik mijn huidige werk interessant te  maken? Of wordt het tijd om naar iets anders uit te kijken?

Al jaren werk ik als ZZP’er, mijn opdrachtgevers bellen mij niet meer. Ik kan wel een sparringpartner gebruiken om mee te denken over ander soort werk wat bij mij past. Als ZZP-er of misschien zelfs wel weer in loondienst.

Als werkzoekende had ik een duidelijk doel voor ogen welke richting ik op wilde. De vacatures in mijn richting zijn helemaal opgedroogd. Waar kan ik mij nu het beste op gaan richten?

 

Hoe ziet het ontwikkeladvies eruit?

  • U start met een Arbeidsmarktscan & competentie- en interessetest. Met beide onlinetools worden interesses, kansen en mogelijkheden inzichtelijke gemaakt ten opzichte van de actuele arbeidsmarkt.
  • 4-5 stimulerende loopbaan ontwikkeladviesgesprekken, waarbij u werkt aan uw persoonlijke ontwikkel vraag.
  • Tussentijds gaat u aan de slag met voor u passende en stimulerende thuiswerkopdrachten.
  • U komt tot een persoonlijk profiel (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik) en een beroepsprofiel (welk werk past bij mij in relatie tot de arbeidsmarkt).
  • Wij denken met u mee over de financiële, persoonlijke en rechtspositionele gevolgen van uw loopbaanstappen en/of verwijzen wij u door naar andere instanties voor vervolgadvies.
  • Aan het einde maakt u samen met uw loopbaancoach een ontwikkelplan. Hierin worden kort en bondig uw stappen voor de korte en lange termijn beschreven.
  • De lengte van dit ontwikkeladvies bepaald u samen met uw loopbaancoach.

Voor iedereen tussen de 18 en de AOW-leeftijd

Blijven ontwikkelen is voor iedereen belangrijk. De crisis raakt iedereen. Jong en oud, kan zijn baan verliezen als een werkgever geen of nauwelijks nog werk heeft. Flexwerkers krijgen geen werk meer en ondernemers en ZZPérs  zien het aantal opdrachten afnemen. Ook voor niet-werkende is het toekomstperspectief veranderd. Stilstaan bij ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden kan voor iedereen zinvol zijn. Daarom heeft de overheid gekozen voor het ontwikkeladvies voor iedereen die 18 jaar of ouder is, maar nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dus voor werkenden (werknemers, flexwerkers en zelfstandigen) en niet werkenden.

Waar?

De gesprekken vinden plaats op onze locaties in Rotterdam, Rijswijk en Amsterdam en/of online door middel van videobellen.

Relevante pagina's

“Met een gratis ontwikkeladvies helpen wij ontdekken wat u wilt, wat u kunt, waar uw kansen liggen en hoe u uw toekomstige loopbaan vormgeeft.”

Wegens succes herhaald

Uw belangstelling alvast kenbaar maken? 

Aanmelden voor een ontwikkeladvies in 2020 is helaas niet meer mogelijk. In 2021 stelt het kabinet opnieuw geld beschikbaar voor de ontwikkeladviezen. Momenteel wordt door het ministerie onderzocht hoe dit precies in zijn werk zal gaan.
Heeft u belangstelling voor een gratis ontwikkeladvies 2021? Laat dit dan alvast weten via het contactformulier. Wij houden u dan vrijblijvend op de hoogte van de ontwikkelingen.