Skip to content

home > Loopbaancoaching > Gratis loopbaan-ontwikkeladvies

Loopbaan-ontwikkeladvies voor iedereen

NL leert door

Werkt u een in sector die als gevolg van de coronacrisis aan het inkrimpen is en dreigt u uw baan of opdrachtgevers kwijt te raken? Heeft deze periode van thuiswerken u aan het denken gezet over uw loopbaan? Heb je een tussenjaar en vraag je je af welke studie bij jou past? Of heb je een andere loopbaanvraag? 

Dan is het gratis ontwikkeladvies wat voor u.

Een loopbaancoach van Bureau VolZin helpt u ontdekken wat u wilt, wat u kunt, waar uw kansen liggen en hoe u uw toekomstige loopbaan vorm geeft.

Belangstelling voor een gratis ontwikkeladvies?

Laat dit dan vóór 1 december weten via onderstaand aanmeldformulier.

Eerst meer weten? Lees dan onder het formulier verder.

Gratis loopbaan ontwikkeladvies aanvragen

Gratis? Hoezo?

De overheid subsidieert dit loopbaan-ontwikkeladvies vanuit de “NL leert door”- subsidie.

De arbeidsmarkt ziet er door de coronacrisis ineens heel anders uit.

Bepaalde sectoren moeten noodgedwongen krimpen terwijl andere sectoren juist aan het groeien zijn. Ook de wijze waarop we werken is in een korte tijd veranderd. Om de gevolgen van de crisis te verzachten helpt deze regeling werkenden en niet-werkenden bij het (her)oriënteren op de actuele mogelijkheden op de arbeidsmarkt.

Het kabinet heeft al eerder 22.000 kosteloze ontwikkeladviezen beschikbaar gesteld. Deze waren binnen 1 maand “uitverkocht”.

Gelukkig zijn er per 1 december weer 50.000 gratis ontwikkeladviezen beschikbaar.

Iedere loopbaan-ontwikkelvraag is anders

De loopbaancoach verkent samen met u de persoonlijke loopbaanvraag. De ontwikkeladviestrajecten zijn daardoor altijd maatwerk.

Dat vragen heel verschillend zijn, ziet u aan onderstaande voorbeelden:

In mijn huidige branche staat alles voorlopig stil. Ik vraag mij af waar ik nog meer goed in ben en waar mijn kansen liggen?

Door dat we meer zijn gaan thuiswerken vind ik mijn werk niet meer leuk. Hoe kan ik mijn huidige werk interessant maken? Of wordt het tijd om naar iets anders uit te kijken?

Al jaren werk ik als zzp’er, mijn opdrachtgevers bellen mij niet meer. Ik kan wel een sparringpartner gebruiken om mee te denken over ander soort werk wat bij mij past. Als zzp’er of misschien zelfs wel weer in loondienst.

Als werkzoekende had ik een duidelijk doel voor ogen welke richting ik op wilde. De vacatures in mijn richting zijn helemaal opgedroogd. Waar kan ik mij nu het beste op gaan richten?

Hoe ziet het ontwikkeladvies eruit?

  • U start met een Arbeidsmarktscan & competentie- en interessetest. Met beide online-tools worden interesses, kansen en mogelijkheden inzichtelijk gemaakt ten opzichte van de actuele arbeidsmarkt.
  • 4-5 stimulerende loopbaan ontwikkeladviesgesprekken, waarbij u werkt aan uw persoonlijke ontwikkelvraag.
  • Tussentijds gaat u aan de slag met, voor u, passende en stimulerende thuiswerkopdrachten.
  • U komt tot een persoonlijk profiel (wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik) en een beroepsprofiel (welk werk past bij mij in relatie tot de arbeidsmarkt).
  • Wij denken met u mee over de financiële, persoonlijke en rechtspositionele gevolgen van uw loopbaanstappen en/of verwijzen wij u door naar andere instanties voor vervolgadvies.
  • Aan het einde maakt u samen met uw loopbaancoach een ontwikkelplan. Hierin worden kort en bondig uw stappen voor de korte en lange termijn beschreven.
  • De lengte van dit ontwikkeladvies bepaalt u samen met uw loopbaancoach.

Voor iedereen tussen de 18 en de AOW-leeftijd

Blijven ontwikkelen is voor iedereen belangrijk. De crisis raakt iedereen. Jong en oud kan zijn baan verliezen wanneer een werkgever geen of nauwelijks nog werk heeft. Flexwerkers krijgen geen werk meer en ondernemers en zzp’ers  zien het aantal opdrachten afnemen. Ook voor niet-werkenden is het toekomstperspectief veranderd. Stilstaan bij ontwikkelkansen en loopbaanmogelijkheden kan voor iedereen zinvol zijn. Daarom heeft de overheid gekozen voor het ontwikkeladvies voor iedereen die 18 jaar of ouder is en nog niet de AOW-leeftijd heeft bereikt. Dus voor werkenden (werknemers, flexwerkers en zelfstandigen) en niet-werkenden.

Waar?

De gesprekken vinden plaats online door middel van videobellen en/of op onze locaties in Rotterdam, Rijswijk en Amsterdam.

Relevante pagina's

“Met een gratis ontwikkeladvies helpen wij ontdekken wat u wilt, wat u kunt, waar uw kansen liggen en hoe u uw toekomstige loopbaan vormgeeft.”

Wegens succes herhaald!

U kunt uw belangstelling alvast kenbaar maken. 

Vanaf 1 december 2020 kunnen wij u aanmelden voor één van de 50.000 ontwikkeladviestrajecten bij NL leert door.
Heeft u belangstelling voor een gratis ontwikkeladvies? Vul dan het aanmeldformulier hieronder in. Voor 1 december nemen wij contact met u op, met de vraag of u nog steeds belangstelling heeft. Zo ja, dan vragen wij het ontwikkeladvies op 1 december aan.

Wees er snel bij, want vol=vol.

Gratis loopbaan ontwikkeladvies aanvragen