Spring naar content

home > Over ons > Samenwerking > Samenwerking met Reade

Tijdens het revalidatieproces werken aan werk

Onze samenwerking met Reade

Werken aan werk ondersteunt het herstel. Daarom is de samenwerking tussen revalidatie en re-integratie voor Bureau VolZin vanzelfsprekend. Mensen willen graag al tijdens hun revalidatieproces beginnen met hun terugkeer naar werk. Een baan biedt niet alleen inkomsten, maar geeft ook betekenis en eigenwaarde. Met Reade, centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie, heeft Bureau VolZin al jaren een intensieve samenwerking.

Ergotherapeutische achtergrond

Bureau VolZin bestaat uit een ervaren team van Specialisten Werk & Gezondheid. Een groot deel heeft een ergotherapeutische achtergrond en heeft ervaring met het re-integreren van mensen die een revalidatieprogramma (hebben) doorlopen (o.a. houdings- en bewegingsapparaat, chronische pijn, oncologie, neurologische aandoeningen). Juist hierom werken cliënten, personeel, maar ook bedrijven graag met ons samen.

Welke diensten biedt VolZin aan cliënten van Reade?

Speciaal voor alle cliënten en behandelaars van Reade, centrum voor revalidatiegeneeskunde en reumatologie, biedt Bureau VolZin de volgende diensten:

Voorlichtingsbijeenkomst

Iedere tweede dinsdag van de maand om 16:00 uur in Reade (locatie Overtoom) is er een bijeenkomst waar cliënten en behandelaars van Reade vragen kunnen stellen rondom, arbeid en re-integratie.

Een vrijblijvend kosteloos oriënterend gesprek met advies

Cliënten van Reade en behandelaars kunnen bij Bureau VolZin terecht voor alle arbeidsgerelateerde vragen. Wij denken graag met u mee.

Diensten voor cliënten met een werkgever

Voor cliënten met een werkgever doet Bureau VolZin onderzoek (bijvoorbeeld arbeidsassessment of een werkplekaanpassing). Ook voeren we activiteiten uit die gericht zijn op terugkeer naar het eigen werk (Spoor 1-trajecten) of gericht op het vinden van passend werk bij een nieuwe werkgever (Spoor 2-trajecten). Dit wordt geregeld via de werkgever.

Diensten voor cliënten met een uitkering van het UWV en de gemeente

Voor cliënten met een uitkering via de gemeente of UWV (ZW, WIA, WAO en Wajong) biedt Bureau VolZin verschillende activerings- en re-integratietrajecten, en jobcoaching. Klik voor ons UWV aanbod HIER.