Spring naar content

home > Over ons > Samenwerking > Samenwerking met de Edwin van der Sar Foundation

Bijzondere samenwerking met de Hersenstichting

De Class

Een baan of stageplek beginnen als je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) hebt: dát vergt veel doorzettingsvermogen en motivatie. Namens de Hersenstichting begeleidt Bureau Volzin jaarlijks een groep jongeren met NAH als onderdeel van ‘De Class’. Daarmee vergroten ze hun kansen op de arbeidsmarkt.

Met NAH werken aan werk

Jaarlijks stelt de Hersenstichting een groep van 20 jongeren tussen de 18 en 30 jaar samen die deel gaan uitmaken van De Class. De Specialisten Werk & Gezondheid van Bureau Volzin bieden hen een programma op maat, van sociale activering tot en met re-integratie Spoor 1 en Spoor 2 (voor wie nog een werkgever heeft).  Ook krijgen de deelnemers trainingen op het gebied van belastbaarheid of sollicitatietrainingen. Onze Specialisten geven inzicht in de ingewikkelde regels van gemeenten en het UWV rondom uitkeringen en ondersteuning bij het vinden van (vrijwilligers)werk.

In beweging komen voor herstel

De Hersenstichting werkt met partijen als Bureau Volzin om de kansen van mensen met een hersenbeschadiging te verbeteren. Beweging is daarbij een middel om herstel van hersenfuncties en sociaal contact te bevorderen. Binnen De Class is er daarom veel aandacht voor sport en een gezonde leefstijl.
Bureau VolZin laat deelnemers ook in beweging komen door een waaier aan re-integratieactiviteiten aan te bieden. De ergotherapeuten van Bureau VolZin hebben veel verstand van wat NAH betekent in het dagelijks leven en werk, en hebben hier extra scholing voor gevolgd.

Denken in mogelijkheden

Bij Bureau VolZin denken we graag in mogelijkheden en niet in beperkingen: daarmee zijn we een goede match met de Hersenstichting. Jongeren met een beperking zijn nog tot veel in staat, daar gaat ook deze organisatie vanuit. We geloven in deze jongeren en samen kunnen we hun kansen optimaal benutten.
Lees hier meer over dit bijzondere project en hoe je je kunt aanmelden.