Skip to content

home > Over ons > Theo vertelt….

Goh, zou het niet leuk zijn als jij…….?

Theo vertelt....

De nieuwe website van Volzin is in de lucht. Inmiddels heb ik het rouwproces van de oude website waar ik aangehecht was achter me gelaten. Na een weekje klikken geniet ik van de moderne uitstraling, indeling, volledigheid en de nieuwe kleuren.

Als oud gediende is mij gevraagd om te schrijven over de ontwikkeling van Bureau VolZin. Voor iemand die niet weet wat corporate story’s zijn en hoe je blogs schrijft, een aardige uitdaging. Maar natuurlijk wil ik graag vertellen over VolZin. Het bedrijf waar ik al 9 jaar graag werk en waar ik de kans heb gekregen om de coach te worden die ik nu ben.

Al weer 15 jaar

Bureau VolZin is in 2005 opgericht door Natascha Van Schaardenburgh, in 2011 sloot Mark Kastelein zich aan als mede-eigenaar. Toen ik bij de club startte trof ik een klein bedrijf met een platte structuur korte lijnen en een deur die altijd open staat. Bureau VolZin deed in die tijd de meeste trajecten voor het UWV en een deel eerste- en tweede spoor trajecten voor werkgevers.

Dit jaar bestaat Bureau VolZin alweer 15 jaar en zijn er 19 collega’s in dienst. Gelukkig is de structuur nog steeds plat en staat de deur bij iedereen open. Naast de hoofdlocatie in Rotterdam zijn er een locatie in Rijswijk en Amsterdam bijgekomen en werken we ook nog steeds met ZZP’ers zodat we door heel Nederland kandidaten kunnen begeleiden.

Als team zijn we sterk

Veel medewerkers hebben, net als Natascha en ikzelf, een ergotherapeutische achtergrond. Hierdoor krijgen we vaak verwijzingen vanuit de revalidatie en andere partijen die onze achtergrond waarderen. Ook heb ik collega’s met een HR of Fysio achtergrond, wat ons tot een veelzijdig team maakt.

Als team zijn we sterk. We stimuleren, helpen en sparren met elkaar. Leren van elkaar door met elkaar mee te kijken, intervisie en interne- en externe scholing te volgen. En …..nemen elkaar mee voor een lunch wandeling en vieren met elkaar de successen van onze kandidaten. Dit alles houdt de kwaliteit hoog.

Nog meer maatwerk

De dienstverlening is de laatste jaren verder gegroeid. Waardoor er een mooi mix tussen UWV en werkgeverstrajecten is ontstaan. Zo hebben we uitgebreid met Duurzame Inzetbaarheid, werkplekonderzoek en activeringsprogramma’s en sinds kort ook paardencoaching. Dit maakt niet alleen mijn werk nog leuker maar maakt het mogelijk onze kandidaten en opdrachtgevers nog meer maatwerk te leveren.

Je weet pas wat je mist…..

Natuurlijk mopper ik ook weleens op m’n werk. Maar werk geeft mij ( en ook onze kandidaten), plezier, een ritme, sociaal contacten en zinvolle daginvulling. In deze Corona-tijd, met al dat thuiswerken, worden deze voordelen weer extra duidelijk. Vaak weet je pas wat je mist als het er niet is…. Iets waar onze kandidaten vaak dagelijks mee te maken hebben. Het is dan ook heerlijk om een bijdrage te leveren aan het weer aan het werk gaan van onze kandidaten.

Regie en Duurzame werkkeuzes

Dagelijks bieden we mensen perspectief in het kader van hun loopbaan of inkomen.

Waar ik blij van word?

Een kandidaat met gesprekken en opdrachten inzicht geven in de eigen situatie en hoe die te hanteren met als resultaat dat diegene regie neemt en duurzame werkkeuzes maakt. Dit maakt mijn dag meer dan goed en zinvol.

Op naar nog veel meer zinvolle werkdagen bij Bureau VolZin.

Zo meteen ga ik nog even de nieuwe website bekijken, u ook?

Fijne dag!

Groet Theo Blom

5 juni 2020