Spring naar content
Begeleiding naar passend werk

Het ‘Naar werk’-traject

Passende vacatures zoeken, een sterke sollicitatiebrief schrijven of twijfels overwinnen: bij de zoektocht naar een baan komt veel kijken. Al helemaal als u na langdurige ziekte weer aan het werk wilt. Met het ‘Naar werk’-traject begeleidt Bureau VolZin u naar de arbeidsmarkt.

Wat is een ‘Naar werk’-traject?

‘Naar werk’ is een re-integratietraject waarin Bureau VolZin u begeleidt bij het zoeken naar werk dat past bij uw wensen en mogelijkheden. Dit duurt zes tot negen maanden en wordt gefinancierd met een re-integratiebudget vanuit uw gemeente of het UWV.

Voor wie is ‘Naar werk’?

‘Naar werk’ is voor cliënten met een WIA-, Wajong- of Ziektewet-uitkering of mensen met een WW (1-35 % A.O), en voor mensen die onder de participatiewet bij de gemeente vallen. (Tijdelijk ook mogelijk voor mensen die onder de ’tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19’) vallen. Bent u klaar om de arbeidsmarkt op te gaan? Dan is ‘Naar werk’ geschikt voor u.

Heeft u een doorverwijzing van het UWV, dan kunt u in de meeste gevallen zelf een re-integratiebedrijf kiezen voor het ‘Naar werk’-traject. Bureau Volzin nodigt u van harte uit om vrijblijvend kennis te komen maken. Bij een uitkering via de gemeente bespreken we met u de mogelijkheden. Dit is per gemeente verschillend.

Eerst werkfit worden

Soms is de stap naar betaald werk nog te groot. In die gevallen bieden we eerst ‘Werkfit’ aan, een programma waarmee de werkconditie wordt vergroot, bijvoorbeeld met vrijwilligerswerk.

Waarom zou u voor Bureau VolZin kiezen?

Bureau VolZin heeft veel ervaring met re-integratietrajecten en weet welk werk past bij uw mogelijkheden.

Werk vinden doen we SAMEN. Bureau VolZin leert de deelnemer hoe hij zijn eigen netwerk kan inzetten, waarna de deelnemer vaak via dit netwerk aan werk komt.
Iedere deelnemer vraagt een eigen aanpak. Bureau VolZin levert maatwerk voor iedereen.

Wat zeggen oud-deelnemers over ‘Naar werk’?

“Ik had hulp nodig bij het vinden van een baan omdat het mij niet zelf lukte. Mijn coach hielp me met het aanpassen van mijn cv en schrijven van een sollicitatiebrief. Ik vond dat ik supergoed geholpen werd op mijn eigen niveau. De coaches weten waar ze mee bezig zijn en stellen je zeer op je gemak.”
Angelique, 26 jaar

IMG_3077