Skip to content
Op laagdrempelige wijze activiteiten ondernemen

De Dynamogroep

Wilt u weer onder de mensen komen en weer iets leuks te doen hebben buitenshuis? Is de stap naar een buurthuis of vrijwilligerswerk nog te groot? Wij merken bij Bureau VolZin dat er veel mensen zijn die het spannend vinden om weer buitenshuis iets te ondernemen en contacten te leggen met andere mensen. Bureau VolZin heeft daarom de Dynamogroep opgericht: samen deelnemen aan activiteiten in een ongedwongen sfeer.

Wat doet de Dynamogroep?

In een gezellige sfeer en omgeving kunt u deelnemen aan verschillende workshops die passen bij de interesses en mogelijkheden van de groep. Dit kan van alles zijn van met elkaar wandelen tot creatief bezig zijn, of samen een spel doen, binnen of buiten.
Door met elkaar bezig te zijn is het makkelijk om een praatje te maken met elkaar, samen lol te hebben en weer de deur uit te komen. U zult merken dat u niet alleen bent en dat er anderen zijn die zich in u herkennen en waarin u zich kunt herkennen.

Voor wie is het programma?

Voor iedereen die weer onder de mensen wil komen en weer iets leuks te doen wil hebben, maar voor wie de stap naar vrijwilligerswerk of een buurthuis nog te groot is. De Dynamogroep is een onderdeel van het programma ‘Werkfit’ of van één van onze andere re-integratiemodules.
Persoonlijke doelen kunnen zijn:

  • Het opbouwen van een dagstructuur, doordat u wekelijks de deur uitgaat en onderweg bent;
  • Een leuke dagbesteding krijgen;
  • Het maken van sociaal contact;
  • Ontdekken wat u leuk vindt en waar u goed in bent;
  • Het vinden van een maatje of het ontmoeten van mensen die in dezelfde situatie zitten;
  • Het vergroten van zelfvertrouwen.

Hoe gaat het programma te werk?

Nadat u zich via uw eigen coach heeft aangemeld kunt u wekelijks deelnemen. Binnen het programma worden workshops aangeboden die aansluiten bij de interesse en mogelijkheden van de deelnemers. Deze workshops worden gegeven door verschillende medewerkers van Bureau VolZin.

Relevante pagina's