Spring naar content

home > Re-integratie UWV & Gemeente > Trainingen > Training: Vol in beweging-Fitness

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen én blijven

Vol in beweging - fitness

Wilt u graag in beweging komen, maar weet u niet goed hoe? En is de stap naar vrijwilligerswerk of andere activiteiten nog best groot? U staat daarin niet alleen. Bij Bureau VolZin merken we dat veel mensen dit lastig of spannend vinden of dat ze zich er nog niet fit genoeg voor voelen. Bureau VolZin biedt daarom het beweegprogramma ‘Vol in beweging’, in samenwerking met  medische sportcentra in Amsterdam, Rijswijk, Rotterdam en Spijkenisse. In een ongedwongen sfeer werkt u aan uw gezondheid, waardoor u zich fysiek en mentaal weer sterk genoeg gaat voelen om weer andere activiteiten op te pakken.

Eigen beweegschema

Voor u aan het programma begint, gaat een Specialist Werk & Gezondheid van Bureau VolZin met u mee naar het medische sportcentrum voor een intake gesprek met een fysiotherapeut of gespecialiseerd sportinstructeur. Daarna wordt een beweegplan opgesteld, met haalbare doelen. Samen brengen we de leefstijl en gezondheidsklachten in kaart.

Aan de slag

Na de intake komt u in beweging. Twee tot drie keer per week, 12 weken lang, komen deelnemers samen in de fitnessruimte. Daar krijgt u onder begeleiding van een sportinstructeur oefeningen op maat. De sfeer is ongedwongen en positief. Aan het einde van het programma kijken we samen hoe u de gezonde leefstijl kunt behouden.

Voor wie is ‘Vol in beweging’?

‘Vol in beweging’ is voor iedereen die letterlijk en figuurlijk in beweging wil komen en de mentale en fysieke conditie wil vergroten. Het is een onderdeel van het programma Werkfit of van één van onze andere Re-integratiemodules.

Waar vindt ‘Vol in Beweging plaats’?

Bureau VolZin heeft de samenwerking gezocht met verschillende medische sportcentra waar je via ons terecht kunt.

In Rotterdam  met Fysiotherapie Plus.

In Amsterdam met Revasport. 

In Rijswijk met Fysiotherapie Bioch/Van der Lans.

In Spijkenisse met InMotion Fysiotherapie & Fitness.