Skip to content

home > Re-integratie UWV & Gemeente > Trainingen > Training: Vol in beweging-Fitness

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen én blijven

Vol in beweging - fitness

Wilt u graag in beweging komen, maar weet u niet goed hoe? En is de stap naar vrijwilligerswerk of andere activiteiten nog best groot? U staat daarin niet alleen. Bij Bureau VolZin merken we dat veel mensen dit lastig of spannend vinden of dat ze zich er nog niet fit genoeg voor voelen. Bureau VolZin biedt daarom het beweegprogramma ‘Vol in beweging’, in samenwerking met Fysiotherapie Plus in Rotterdam en Reade in Amsterdam. In een ongedwongen sfeer werkt u aan uw gezondheid, waardoor u zich fysiek en mentaal weer sterk genoeg gaat voelen om weer andere activiteiten op te pakken.

Eigen beweegschema

Voor u aan het programma begint, gaat een Specialist Werk & Gezondheid van Bureau Vol-Zin met u mee naar Fysiotherapie Plus of Reade voor een intakegesprek. Samen brengen we de leefstijl en gezondheidsklachten in kaart. Daarna wordt een beweegplan opgesteld, met haalbare doelen.

Aan de slag

Na de intake komt u in beweging. Twee tot drie keer per week, 12 weken lang, komen deel-nemers samen in de fitnessruimte. Daar krijgt u onder begeleiding van een sportinstructeur oefeningen op maat. De sfeer is ongedwongen en positief. Aan het einde van het programma kijken we samen hoe u de gezonde leefstijl kunt behouden.

Voor wie is ‘Vol in beweging’?

‘Vol in beweging’ is voor iedereen die letterlijk en figuurlijk in beweging wil komen en de men-tale en fysieke conditie wil vergroten. Het is een onderdeel van het programma Werkfit of van één van onze andere Re-integratiemodules.