Skip to content

home > Re-integratie UWV & Gemeente > Trainingen > Training: Vol in beweging-individueel

Letterlijk en figuurlijk in beweging komen én blijven

Vol in beweging - individueel

Wilt u graag in beweging komen, maar weet u niet goed hoe? Een aantal van de Specialisten Werk & Gezondheid van Bureau VolZin zijn ook personal trainer. Ze gaan met het individuele programma ‘Vol in beweging’ met u aan de slag zodat u zich fysiek en mentaal weer sterk gaat voelen om de stap naar activiteiten buitenshuis of vrijwilligerswerk te zetten.

Een personal trainer

Allereerst bespreekt de personal trainer uw gezondheid, leefstijl en onderzoekt uw conditie. Daarna wordt een persoonlijk beweeg- en eventueel voedingsprogramma opgesteld. Als het nodig is, wordt u doorverwezen naar bijvoorbeeld de huisarts, een diëtist of fysiotherapeut.

In beweging komen

Na de intake volgt een training van acht weken. De personal trainer gaat elke week met u aan de slag in de directe woonomgeving. U gaat bijvoorbeeld wandelen of trainen in het park, of samen gezonde boodschappen doen. Ook kunt u meer leren over een gezonde voeding en leefstijl. Na acht weken wordt er een vervolgplan gemaakt: Gaat u zelfstandig door met bewegen? Of is er nog een vervolgprogramma nodig?

Een gezonde levensstijl

Heel vaak gaan klachten samen met een ongezond leefpatroon. Daarom hoort bij het vitaliteitsprogramma ook een laagdrempelige workshop over een gezond voedingspatroon en het belang van gezond leven. De deelnemers aan de workshops leren van elkaar en helpen elkaar om gezonde gewoontes over te nemen.

Voor wie is Vol in beweging – individueel?

Vol in Beweging is voor iedereen die letterlijk en figuurlijk in beweging wil komen en de mentale en fysieke conditie wil vergroten. Dit vitaliteitsprogramma is bedoeld voor mensen die niet in staat zijn om naar de fitnessruimte te komen voor het fitnessprogramma Vol in beweging.   Dit programma een onderdeel van ‘Werkfit’ of van één van onze andere re-integratiemodules. En vindt alleen plaats in de omgeving van Rotterdam, Rijswijk en Amsterdam.