Spring naar content

home > Re-integratie UWV & Gemeente > Trainingen > Training: Aan het Werk?!

Met een chronische aandoening een baan vinden

De training ‘Aan het Werk?!’

Heb je een chronische lichamelijke aandoening, dan is de weg naar een baan niet eenvoudig. Zeg je in een sollicitatiegesprek dat je een chronische klachten hebt? Zijn er aanpassingen nodig en hoe regel je die? Hoe vind je een balans tussen werken, wonen en ontspanning, als je voor het eerst gaat werken? In de training ‘Aan het Werk?!’ krijg je antwoorden en tips die je helpen bij je zoektocht.

Op zoek naar passend werk

Samen met Rijndam Revalidatie in Rotterdam organiseert Bureau VolZin twee keer per jaar deze training voor jongeren. Er zijn zeven groepsbijeenkomsten en een individueel traject waarbij je begeleid wordt door een ergotherapeut van Rijndam Revalidatie en een Specialist Werk & Gezondheid van Bureau VolZin. Deelnemers leren veel van elkaar en doen praktische ervaring op met zoeken naar werk en solliciteren.

Resultaat

‘Aan het werk?!’ blijkt effectief, zo hebben meerdere onderzoeken aangetoond. Het belangrijkste resultaat: 70 procent van de deelnemers heeft duurzaam passend werk gevonden. Lees hier een artikel uit Ergotherapie Magazine.

Wat zeggen oud-deelnemers over ‘Aan het Werk?’

‘Tijdens de module heb ik geleerd hoe ik mezelf moet verkopen. Nu weet ik waar mijn kwaliteiten liggen, maar ook wat mijn zwakten zijn. Ik heb geleerd om me te focussen op mijn kwaliteiten.”

“Ik heb veel geleerd van de sollicitatietraining. Bijvoorbeeld hoe ik vragen kan beantwoorden die gaan over mijn aandoening. Ook heb ik geleerd hoe ik dingen nu anders kan verwoorden.”

Is ‘Aan het Werk?!’ ook voor jou?

  • Je bent tussen de 17 en 27 jaar oud en hebt een chronische aandoening die lichamelijke beperkingen veroorzaakt;
  • Je bent op zoek naar een (nieuwe) baan;
  • Je bent beschikbaar voor de arbeidsmarkt (je volgt geen opleiding, of sluit deze binnen 12 maanden af).

Kosten

Het revalidatiedeel wordt vergoed door de zorgverzekering, het re-integratiedeel door de uitkerende instantie.

Relevante pagina's

training aan het werk beschrijven geeltjes