Spring naar content

home > Vestigingen > Rotterdam re-integratie tweede spoor

Re-integratie traject van A tot Z

Rotterdam re-integratie tweede spoor

De noodzaak tot een tweede spoor traject geeft vaak de nodige zorgen voor werkgever en werknemer. De re-integratiecoaches uit de regio Rotterdam nemen deze zorgen uit handen. Het team van Bureau VolZin in Rotterdam bestaat uit diverse (paramedische) specialismes, zoals ergotherapie of fysiotherapie, maar ook coaches met een achtergrond in de personeelszaken.

Hoe ziet re-integratie tweede spoor eruit?

Wanneer terugkeer binnen de eigen functie niet mogelijk is, en dus in het tweede ziektejaar het 2e spoor traject moet worden opgestart, zullen de re-integratiecoaches in de regio Rotterdam er alles aan doen om de werknemer succesvol te laten re-integreren binnen een andere organisatie. Voor iedere tweede spoor vraag is er een coach met de gezochte expertise beschikbaar. Wij noemen onze re-integratiecoaches niet voor niets Specialisten in Werk & Gezondheid.
De re-integratie 2e spoor bij Bureau VolZin wordt van A tot Z verzorgd:

  • Start met een vrijblijvende intake waar in overleg bepaald wordt welke facetten belangrijk zijn tijdens de re-integratie;
  • In elk tweede spoor traject wordt een zoekprofiel opgesteld en gezocht naar passende functies;
  • Andere aspecten zijn onder meer het accepteren van de situatie, in kaart brengen en vergroten van de belasting/belastbaarheid en het begeleiden bij de re-integratiewerkzaamheden;

Het brede netwerk van de Specialisten Werk & Gezondheid draagt bij aan de re-integratie in een passende functie bij een andere werkgever. Er zal gekeken worden naar de mogelijkheden en ervaringen van de werknemer, maar ook zeker naar zijn of haar interesses om een nieuwe start op de arbeidsmarkt te maken.

Begeleiding rondom WIA-beoordeling

Ook wanneer er een passende functie in zicht is, kan het alsnog nodig zijn een WIA-aanvraag te doen. Bureau VolZin ondersteunt de WIA-aanvraag door het schrijven van een rapportage aan het UWV waarin de ondernomen stappen, maar ook de gehele situatie en belemmeringen beschreven staan. De specialistische re-integratiecoach zal de werknemer ondersteunen tijdens de WIA-beoordeling door mee te gaan naar de gesprekken op de verschillende locaties van het UWV in Rotterdam.

Waar vinden de afspraken plaats?

Een tweede spoor re-integratietraject bij Bureau VolZin kan in samenspraak worden uitgevoerd op de (werk)locatie van de werknemer of op het kantoor van Bureau VolZin. Het kantoor is te vinden op de Schiekade in hartje Rotterdam, in hetzelfde gebouw als waar het UWV zich bevindt. De locatie van Bureau VolZin is goed bereikbaar met het openbaar vervoer; ons kantoor is op loopafstand van het Centraal Station en ook de tram stopt voor de deur.

Rotterdam re-integratie tweede spoor

Bezoekadres
Schiekade 830
3032 AL Rotterdam

Postadres
Noordsingel 113
3035 EM Rotterdam

088 266 99 00