Beweeg programma: Vol in Beweging

kleinergroter

Vol in Beweging, voor mensen die letterlijk en figuurlijk in beweging willen komen.

Voor veel cliënten van Bureau VolZin, met fysieke, psychische en/of sociaal emotionele problemen is de stap naar (vrijwilligers)werk nog te groot. Ze willen wel in beweging komen maar weten vaak niet goed hoe. Ze voelen zich te moe of zijn bang dat beweging de klachten zal verergeren. Vaak hebben deze klachten te maken met een gezonde leefstijl. Voor deze groep cliënten biedt VolZin in samenwerking met Fysiotherapieplus (Rotterdam) en CASA Reade (Amsterdam) het beweegprogramma ‘Vol in Beweging’.

Doel
De belastbaarheid van de cliënt is dusdanig vergroot dat de cliënt in staat is de stap naar (vrijwilligers)werk te nemen.

Programma
Tijdens een intake met een fysiotherapeut worden de leefstijl en gezondheidsklachten in kaart gebracht. Doelen voor het beweegprogramma en een gezonde leefstijl worden opgesteld. Indien nodig, verwijst de fysiotherapeut de cliënt door naar bijvoorbeeld de huisarts, een diëtist, een specialist of individuele fysiotherapie of ergotherapie.

De cliënt neemt gedurende 12 weken, 2 à 3 x per week deel aan het beweegprogramma Vol in Beweging in de fitnessruimte van Fysiotherapie Plus of CASA Reade. Op professionele wijze wordt de cliënt begeleid. De cliënt, fysiotherapeut en jobcoach van Bureau VolZin bespreken hoe de cliënt de gezonde leefstijl kan behouden. Kan hij op eigen kracht sportactiviteiten in eigen woonomgeving gaan beoefenen? Of is een vervolgprogramma of iets anders nodig?

Gedurende het hele programma onderhoudt de jobcoach contact met de cliënt en werkt eventueel verder aan andere doelen van de cliënt.

Voor wie?
Voor cliënten die bij Bureau VolZin zijn aangemeld door hun werkgever of voor Sociale Activering of een re-integratietraject via het UWV. De cliënt moet nog letterlijk en figuurlijk in beweging komen waardoor de stap naar (vrijwilligers)werk nog te groot is. In samenspraak met Fysiotherapie Plus of CASA Reade, bespreekt de coach of de cliënt geschikt is om deel te nemen aan het beweegprogramma Vol in Beweging.

Kosten
Bureau VolZin neemt in de meeste gevallen de kosten voor het beweegprogramma volledig voor haar rekening. Voor een aantal cliënten met een ziektekostenverzekering met aanvullende fysiotherapie worden de kosten (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar.

Vragen, interesse of wilt u zich aanmelden?
Bel 088 266 99 00, mail of vul het contactformulier in. We geven u graag meer informatie.

Locaties: Zuid-Holland, regio Rijnmond, Noord-Holland, regio Amsterdam

werkgevers
werknemers
UWV
UWV
diensten
kwaliteit
contact
over_VolZin