Spring naar content

home > Over ons

Werken aan werk

Over Bureau VolZin

Werk is zoveel meer dan een inkomen – het biedt mensen betekenis, eigenwaarde en richting. Bij Bureau VolZin is werken aan werk de kern van wat we doen. We coachen bij het vinden van passend werk, maar ook bij gezond en plezierig aan het werk zijn én dat in de toekomst blijven. Óók na langdurige ziekte of met een beperking.

Maatwerk voor iedereen

Bij Bureau VolZin gaan we ervan uit dat iedereen kan en wil participeren in de maatschappij binnen de grenzen van zijn of haar mogelijkheden. We kijken naar de persoon en wat diegene nodig heeft. Vaste methodieken of protocollen afdraaien doen we niet: iedereen verdient maatwerk.

Bruggen slaan

Bureau VolZin gelooft in samenwerken en slaat daarom bruggen tussen werkgever en werknemer, maar ook het netwerk van de werknemer, de arbeidsmarkt, de school, de hulpverlening, gemeenten en het UWV. Vooral de brug tussen werkgever en werknemer is essentieel: ze kunnen niet zonder elkaar. Daarom kijkt VolZin altijd naar wat goed is voor beide partijen en zorgt ervoor dat de neuzen dezelfde kant op gaan staan.

Specialistische achtergrond

Bij Bureau VolZin werken mensen met uiteenlopende expertises. Ze zijn opgeleid tot ergotherapeut, fysiotherapeut, sociaal pedagogische hulpverlener of verpleegkundige. Door die specialistische achtergrond noemen we onze jobcoaches en re-integratiecoaches daarom ‘Specialisten Werk en Gezondheid’. Ze kijken bij iedere cliënt naar het totaalplaatje: niet alleen het werk, maar ook het dagelijks leven en de gezondheid worden meegenomen. Daarnaast kunnen de specialisten met een geoefend oog achterhalen wat de kern van een probleem is – soms iets heel anders dan in eerste instantie gedacht. Stuk voor stuk zijn onze medewerkers gepassioneerd over hun werk.

No-nonsense en creatief

Onze werkwijze is no-nonsense: de opdrachtgever stelt een vraag en het team gaat ermee aan de slag. Daarbij staat creatief denken voorop: soms komen we linksom of rechtsom ook tot een oplossing. Niet altijd alles lukt, maar alles wordt op z’n minst onderzocht. Daarbij kan snel worden geschakeld doordat we mensen met verschillende expertise in huis hebben. Onze specialisten werken transparant en zijn benaderbaar. Vertrouwen ligt aan de basis.