Spring naar content

home > Re-integratie UWV & Gemeente

Werk vinden en behouden

(Weer) aan het werk? Bureau VolZin coacht u daarbij

Bent u cliënt van het UWV of valt u onder de participatiewet van de gemeente en gaat u graag weer aan de slag? Bureau VolZin biedt verschillende diensten om (weer) aan het werk te gaan. Of het nu volledig of deeltijd is, betaald of vrijwillig.

Vinden en behouden van werk, betaald of onbetaald

Bureau VolZin coacht sinds 2005 cliënten van het UWV bij het vinden en behouden van werk, betaald of onbetaald. Omdat iedereen anders is, bieden we een plan van aanpak op maat dat goed aansluit bij uw omstandigheden en mogelijkheden. De stappen richting betaald werk worden voorgesteld als een participatieladder. Bureau VolZin helpt mensen hogerop te komen op die ladder, ongeacht waar ze zich op die ladder bevinden.

Verstand van ziektebeelden en van werk

Bureau VolZin weet wat de echte impact is van een bepaalde aandoening in relatie tot werk. Onze Specialisten Werk & Gezondheid hebben verstand van ziektebeelden, met een achtergrond in de ergotherapie, fysiotherapie, sociaal pedagogische hulpverlening of verpleegkunde. We weten wat voor mensen belangrijk is in hun dagelijks handelen.

Samen aan de slag

Na een oriënterend gesprek beslist u of u met Bureau VolZin verder wilt. Samen stellen we een plan van aanpak op en daarna, na goedkeuring van het UWV, gaan we ook met dat plan aan de slag. U houdt de regie en blijft verantwoordelijk, maar we werken samen toe naar het gewenste einddoel.

Wat cliënten over Bureau VolZin zeggen

“De coach van Bureau VolZin hield rekening met mijn wensen en beperkingen. Ze moedigde me aan en toonde geduld. Ik voel mij gesteund als mens en dit helpt mee in mijn herstel.”

“Mijn coach en ik hebben samengewerkt aan een plan van aanpak. Dit was heel duidelijk en concreet, en ik voelde geen enkele vorm van druk. Onze samenwerking was prettig en succesvol.”

“Er werd goed naar me geluisterd, dat gaf me veel rust. Ik heb geleerd dat ik op mezelf kan staan, ondanks mijn beperkingen. Daardoor kan ik nu vrijwilligerswerk doen.”

“Ik ben heel tevreden over de menselijke aanpak van Bureau VolZin. Mijn coach was eerlijk, realistisch en behulpzaam.”

Lees hier een mooi verhaal over een geslaagd re-integratietraject.

Group 3

"De coach hield rekening met mijn wensen en beperkingen. Ik voel mij gesteund als mens en dit helpt mee in mijn herstel."

Group 3

"Samengewerkt aan een duidelijk en concreet plan van aanpak. Onze samenwerking was prettig en succesvol."

Group 3

"Ik ben heel tevreden over de menselijke aanpak van Bureau VolZin. Mijn coach was eerlijk, realistisch en behulpzaam."

Hier staat een man met blauwe pet in een werkruimte. Hij gebruikt een boor om een gat te maken in een stuk hout. Om hem heen staat gereedschap.