Spring naar content

home > Re-integratie > Tweede spoor

Een andere functie bij een nieuwe werkgever

Re-integratie Spoor 2

Weer aan het werk gaan na langdurige ziekte is vaak geen kwestie van ‘gewoon weer beginnen’. Soms is het als werknemer niet meer mogelijk om het oude werk op te pakken. In zulke gevallen gaat Bureau VolZin met een werknemer aan de slag om ergens anders een nieuwe start te kunnen maken.

Re-integratie Spoor 1 en Spoor 2

Waar activiteiten in het eerste ziektejaar vooral gericht zijn op terugkeer naar de eigen baan of een andere functie binnen het bedrijf (Spoor 1), gaat Spoor 2 over re-integratie naar een functie buiten het bedrijf. In sommige gevallen kan een Spoor 2-traject ook parallel lopen aan een Spoor-1 traject.

Wat doet Bureau VolZin bij Spoor 2-trajecten?

Als eerst bekijken onze Specialisten Werk & Gezondheid samen met de werknemer welke functies en welk type organisatie bij hem of haar passen. Dan leert de werknemer allerlei sollicitatievaardigheden om een nieuwe functie te verwerven. Soms gaat hij of zij aan de slag op een werkervaringsplaats om meer ervaring en werkconditie op te bouwen. De manier waarop de werknemer begeleid wordt, is afhankelijk van zijn mogelijkheden en belemmeringen. Gemiddeld heeft een werknemer één keer per twee weken een gesprek met de coach waarin doelen en acties worden besproken.

Aan het eind van een traject ervaart de werknemer weer regie over zijn of haar loopbaan. Hij of zij weet welk werk en type organisatie het meest kansrijk zijn om gezond en duurzaam aan het werk te blijven. Ook heeft de werknemer een betaalde baan of is actief aan het solliciteren.

Wat werknemers en werkgevers over Bureau VolZin zeggen

“Binnen Bureau VolZin heb ik contact met diverse coaches die stuk voor stuk aansluiten bij wat de medewerker nodig heeft. Zonder uitzondering is het gemakkelijk schakelen met hen en er is regelmatig contact, zodat we samen maatwerk kunnen leveren voor de medewerker.”
Leny, Casemanager Verzuim & Re-integratie, ING

“Onze medewerkers voelen zich vertrouwd bij de aanpak van Bureau VolZin. In Spoor-2 trajecten komt er veel op ze af en alle stappen worden helder uitgelegd. De coaches helpen met de WIA-aanvraag en zijn bereid mee te gaan naar het UWV. Ze schakelen snel en geven concrete terugkoppelingen.”
Nicole, HR adviseur, Zijerveld Cheese Unlimited

“Ik was een jaar ziek door een burn-out en moest het tweede spoor-traject in. Ik heb geleerd om goed voor mezelf te zorgen, naar mijn lichaam te luisteren en grenzen aan te geven. Praktisch werkten we aan mijn CV en sollicitaties. Mijn coach heeft me enorm geholpen zodat hoofd en lichaam nu weer in balans zijn.”
Diana, 49 jaar

“Toen bleek dat er bij mijn werkgever geen passende herplaatsingsmogelijkheden waren, dacht ik: ‘Wat is er wel mogelijk in andere sectoren?’ Mijn coach bracht met mij de mogelijkheden in kaart en ik kan met vragen altijd bij haar terecht. Ik waardeer het respect en het begrip waarmee ik benaderd word. Deskundig, oprecht en betrokken: zo omschrijf ik Bureau VolZin.”
Marieke, 53 jaar

Group 3

"Zonder uitzondering is het gemakkelijk schakelen en er is regelmatig contact, zodat we samen maatwerk kunnen leveren voor de medewerker."

Group 3

"Onze medewerkers voelen zich vertrouwd bij de aanpak van Bureau VolZin. In Spoor-2 trajecten komt er veel op ze af en alle stappen worden helder uitgelegd."

Group 3

"Ik kon met vragen altijd bij mijn coach terecht. Deskundig, oprecht en betrokken: zo zou ik Bureau VolZin willen omschrijven."