Spring naar content

home > (Job)coaching > Loopbaancoaching

(Weer) Met plezier aan het werk

Loopbaancoaching

Vraagt u zich wel eens af of uw huidige baan nog wel bij u past? En is deze baan wel toekomstbestendig? Nu we allemaal langer werken, is het voor iedereen goed om over deze vragen na te denken. Een loopbaancoach van Bureau VolZin helpt u ontdekken wat u wilt, wat u kunt en hoe u uw toekomstige loopbaan vormgeeft. Werkgevers maken op deze manier hun bedrijf meer future-proof – met gemotiveerde, proactieve werknemers die (weer) plezier hebben in hun werk.

Loopbaan in beweging

Niet alleen blijven we langer werken, ook technologische ontwikkelingen gaan snel. Een ooit gekozen beroep kan veranderen of zelfs verdwijnen. Maar ook wij zelf ontwikkelen ons: we komen in een andere levensfase en onze behoeften, wensen of ambities veranderen. Een werknemer kan op zo’n moment onvrede gaan voelen of zelfs vastlopen in zijn werk. Loopbegeleiding biedt dan uitkomst.

Een loopbaancoach helpt om gerichter en beter antwoord te vinden op vragen zoals:

  • Kan ik verder doorgroeien naar een functie met meer uitdaging?
  • Mijn baan zal in de toekomst waarschijnlijk verdwijnen, wat voor werk zou ik nog meer kunnen doen?
  • Hoe kan ik mijn talenten beter inzetten?
  • Eigenlijk gaat het heel goed op mijn werk, leuke baan, leuke collega’s, en toch mis ik iets. Wat zou dat kunnen zijn?

Hoe ziet loopbaancoaching eruit?

U heeft tussen de 3 en 8 gesprekken met de loopbaancoach, een van onze Specialisten Werk & Gezondheid. Tussen de afspraken door krijgt u inspirerende opdrachten om praktisch aan de slag te gaan met wat er besproken is.

In de gesprekken wordt in kaart gebracht of u als werknemer effectief functioneert en of de functie-eisen aansluiten bij uw wensen en talenten. Soms wordt aan het eind van het traject duidelijk dat u uw carrière een heel andere richting op wilt sturen – in een andere baan.

Voor werknemers zijn dit stimulerende gesprekken waar ze energie van krijgen. Vaak hebben ze achteraf het gevoel dat ze zelf meer invloed hebben op hun loopbaan, leven en gezondheid. Zo delen werkgever en werknemer de verantwoordelijkheid om voor nu en in de toekomst inzetbaar te blijven. Samen werken ze verder aan een succesvolle organisatie.

Loopbaancoaching is geschikt voor mensen in allerlei levensfases en voor mensen in allerlei soorten beroepen.

Wat zeggen oud-deelnemers over loopbaancoaching?

“Op mijn werk in de zorg zat ik er helemaal doorheen. Ik wist niet of ik nog met mensen wilde werken, maar ook niet wat ik dan wel wilde. Mijn coach heeft samen met mij gezocht waar de knoop zat, door samen vacatures te bekijken en me kleine opdrachten mee te geven. Ik heb nu meer ruimte in mijn hoofd, meer energie en weet beter waar ik sta. Er werden me geen oplossingen aangedragen, maar ik werd aan het denken gezet waardoor er een duurzame verandering vanuit mijzelf kwam. Een dikke 10!”
Aagje, 57 jaar

20201013-IMG_5077