Spring naar content
Wennen aan werk

‘Werkfit’ maken

Voor wie langere tijd niet heeft kunnen werken, is de stap naar een betaalde baan vaak groot. U moet wennen aan een ander (arbeids)ritme, nieuwe collega’s, een andere omgeving of nieuwe verantwoordelijkheden. Vrijwilligerswerk of een werkervaringsplaats die bij u past, kan hierbij helpen Met ‘Werkfit’, een op maat gemaakt programma van Bureau Volzin, wordt u in uw eigen tempo voorbereid om weer aan het werk te kunnen.

Wat doet Bureau VolZin bij ‘Werkfit’

Samen met een coach stelt u eerst een stappenplan op om weer ‘werkfit’ te worden. Dat plan kan bijvoorbeeld bestaan uit:

  • lichamelijke of mentale conditie en weerbaarheid verbeteren, zodat u in staat bent (vrijwilligers)werk te doen;
  • in kaart brengen welke soorten (vrijwilligers)werk er zijn die bij u passen;
  • vrijwilligerswerk of werkervaringsplek doen, waardoor u kunt wennen aan het weer aan het werk zijn. De coach begeleidt u hierbij;
  • deelnemen aan een extra trainingsgroep, zoals  Vol in beweging.

Voor wie is ‘Werkfit’?

‘Werkfit maken’ is voor cliënten met een WIA-, Wajong- of Ziektewet-uitkering of mensen met een WW (1-35 % A.O), en voor mensen die onder de participatiewet bij de gemeente vallen. (Tijdelijk ook mogelijk voor mensen die onder de ’tijdelijke regeling aanvullende crisisdienstverlening COVID-19’). Na het afronden van het ‘Werkfit’-traject kunt u zelf aan de slag met het vinden van betaald werk of zich aanmelden voor een ‘Naar werk’-traject.

 

Group 3

"Ik voel mij gesteund als mens en dit helpt mee in mijn herstel"

Group 3

"Ik heb geleerd dat ik op mezelf kan staan, ondanks mijn beperkingen"

Group 3

"Mijn coach was eerlijk, realistisch en behulpzaam"

IMG_3132