Spring naar content

home > Duurzame Inzetbaarheid > Duurzame Inzetbaarheidsanalyse

De APK voor uw loopbaan en vitaliteit

De duurzame Inzetbaarheidsanalyse

Onze auto laten we regelmatig keuren: doet alles het nog en kan hij nog een tijdje mee? Voor uw loopbaan en vitaliteit bestaat er ook zo’n check: de duurzame inzetbaarheidsanalyse. Bureau VolZin meet hiervoor uw duurzame inzetbaarheid en uw vitaliteit (fysieke en mentale conditie). Daarnaast krijgt u een aantal coachingsessies. Zo krijgt u relatief snel en effectief een overzicht waar u staat met uw loopbaan, wat u kunt en waar u naartoe wilt.

Overzicht van uw loopbaan en conditie

We werken soms lang in dezelfde baan. Misschien wel een beetje op de automatische piloot, waarbij we niet altijd nadenken over de toekomst. Vraagt u zich wel eens af: Ga ik dit werk ook nog volhouden als ik wat ouder word? Wil ik dit eigenlijk nog wel jaren blijven doen? Of: Hoe zou ik gezonder kunnen leven zodat ik meer plezier krijg in mijn werk? Een duurzame inzetbaarheidsanalyse prikkelt medewerkers om na te gaan denken over de toekomst en een positieve verandering in gang te zetten – hoe klein ook.

Hoe ziet een duurzame inzetbaarheidsanalyse eruit?

De duurzame inzetbaarheidsanalyse bestaat uit een aantal verschillenden delen.

  • Het meten van uw duurzame inzetbaarheid aan de hand van de DIX
  • Een vitaliteitscheck bij onze vitaliteitscoach
  • Drie coachingsgesprekken met onze adviseur Duurzame Inzetbaarheid, gericht op analyse hoe duurzaam inzetbaar u bent en kunt blijven met daarbij een plan van aanpak.

Ons uitgangspunt is dat u met dit plan zo veel als mogelijk zelf aan de slag kan. Toch kan het ook zijn dat u nog extra begeleiding nodig heeft om uw doelen te realiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld baat hebben bij loopbaancoaching of ons individuele vitaliteitsprogramma.

Duurzame inzetbaarheidsanalyse voor werkgevers

Als werkgever wilt u er alles aan doen dat uw werknemers nog lang bij u blijven. Met een duurzame inzetbaarheidsanalyse laat u zien dat u om uw werknemers geeft. Met een relatief eenvoudige impuls voelen zij zich weer gemotiveerd en pakken ze zaken op waar ze zelf invloed op kunnen uitoefenen. Op het moment dat dat de medewerkers vitaal en betrokken zijn, is de kans op verzuim minder groot. Vanzelfsprekend verminderen de verzuimkosten. Meer lezen over de andere (financiële) voordelen voor uw bedrijf? Klik dan HIER

En hoe staat het eigenlijk met uzelf als werkgever? Hoe staat het met uw eigen huis van werkvermogen?