Skip to content

home > Duurzame Inzetbaarheid > Duurzame Inzetbaarheidsanalyse

De APK voor uw loopbaan en vitaliteit

De duurzame Inzetbaarheidsanalyse

Onze auto laten we regelmatig keuren: doet alles het nog en kan hij nog een tijdje mee? Voor uw loopbaan en vitaliteit bestaat er ook zo’n check: de duurzame inzetbaarheidsanalyse. Bureau VolZin meet hiervoor uw werkvermogen en uw vitaliteit (fysieke en mentale conditie). Daarnaast krijgt u een aantal coachingsessies. Zo krijgt u relatief snel en effectief een overzicht waar u staat met uw loopbaan, wat u kunt en waar u naartoe wilt.

Overzicht van uw loopbaan en conditie

We werken soms lang in dezelfde baan. Misschien wel een beetje op de automatische piloot, waarbij we niet altijd nadenken over de toekomst. Vraagt u zich wel eens af: Ga ik dit werk ook nog volhouden als ik wat ouder word? Wil ik dit eigenlijk nog wel jaren blijven doen? Of: Hoe zou ik gezonder kunnen leven zodat ik meer plezier krijg in mijn werk? Een duurzame inzetbaarheidsanalyse prikkelt medewerkers om na te gaan denken over de toekomst en een positieve verandering in gang te zetten – hoe klein ook.

Hoe ziet een duurzame inzetbaarheidsanalyse eruit?

U heeft drie afspraken met een Specialist Werk & Gezondheid van Bureau VolZIn, waaronder ook een moment om uw conditie te meten en het bespreken van uw werkvermogen. Daar komt een analyse uit hoe u als werknemer duurzaam inzetbaar bent én blijft, met daarbij een plan van aanpak.

Soms kunt u daar zelf mee aan de slag, maar het kan ook zijn dat u nog extra begeleiding nodig heeft om uw doelen te realiseren. Zo kunt u bijvoorbeeld baat hebben bij loopbaancoaching of ons individuele vitaliteitsprogramma.

Duurzame inzetbaarheidsanalyse voor werkgevers

Als werkgever wilt u er alles aan doen dat uw werknemers nog lang bij u blijven. Met een duurzame inzetbaarheidsanalyse laat u zien dat u om uw werknemers geeft. Met een relatief eenvoudige impuls voelen zij zich weer gemotiveerd en pakken ze zaken op waar ze zelf invloed op kunnen uitoefenen. En hoe staat het eigenlijk met uzelf als werkgever? Hoe staat het met uw eigen huis van werkvermogen?