Skip to content

home > Vestigingen > Amsterdam re-integratie tweede spoor

Ondersteuning na langdurige ziekte

Amsterdam re-integratie tweede spoor

Langdurige ziekte is voor zowel een werknemer als een werkgever een lastige situatie, te meer als er op den duur een tweede spoor re-integratie moet worden opgestart. De re-integratiecoaches van Bureau VolZin in Amsterdam zijn zich zeer bewust van deze spannende en emotionele ontwikkeling in iemands carrière.

Het re-integratietraject tweede spoor

Begeleiding geven naar duurzaam en passend werk is voor onze 2e spoor re-integratiecoaches het uitgangspunt. Hoewel de procedure van re-integratie in het tweede spoor voor iedereen nagenoeg gelijk is, is de invulling ervan voor iedereen weer anders. Onze re-integratiecoaches 2e spoor werken dan ook op maat, zodat er binnen de kaders van de wet zoveel mogelijk rekening gehouden kan worden met ieders persoonlijke situatie.

  • Als de stap naar een tweede spoor re-integratietraject gemaakt gaat worden, wordt de werknemer bij ons uitgenodigd voor een eerste gesprek. Dit gebeurt doorgaans op ons kantoor, maar kan afhankelijk van de omstandigheden ook bij iemand thuis plaatsvinden.
  • Vervolgens wordt er een tweede spoor re-integratieplan opgesteld, waarin de persoonlijke situatie, doelen en (on)mogelijkheden van het tweede spoortraject worden beschreven.

Het is bij tweede spoor re-integratie de kunst om de weg te vinden die leidt naar een duurzame manier van werken in een functie waar iemand energie van krijgt. Enerzijds werken we om te leven, maar vanuit maatschappelijk oogpunt leven we tenslotte ook om te kunnen werken.

Samenwerkingsverbanden

Los van de begeleiding die onze 2e spoor re-integratiecoaches geven, werken we ook nauw samen met bedrijven zoals Reade Amsterdam: experts op het gebied van reumatische aandoeningen en chronische pijnklachten. De communicatie met dergelijke zorgverleners wordt vergemakkelijkt door de specialismen die we binnen Bureau VolZin in huis hebben: het grootste deel van onze coaches heeft een paramedische achtergrond, zoals ergotherapie of fysiotherapie.

Onze locatie

Ons kantoor bevindt zich in het hart van Amsterdam West in een prachtig pand aan de Willem de Zwijgerlaan in Bos en Lommer. Er is ruime parkeergelegenheid in de parkeergarage op 500 meter afstand van onze ingang. Ook zijn wij goed te bereiken met het openbaar vervoer. Overigens kunt u naast tweede spoor re-integratietrajecten ook bij ons terecht voor jobcoaching of loopbaancoaching. U bent welkom om de mogelijkheden hiervoor bij een kop koffie te bespreken.

Amsterdam re-integratie tweede spoor

Bezoekadres
Willem de Zwijgerlaan 350
1055 RD Amsterdam
Postadres
Postbus 299
3000 AG Rotterdam
088 266 99 00